Skip to content Skip to footer

Ik geloof erin dat we onze kinderen ook iets anders moeten meegeven. Een scholing waarbij hun ‘hoofd’ even uitstaat, waar ze gevoel en zintuigen gebruiken, een scholing waarbij kinderen in verbinding zijn met alles wat leeft, zonder schermen en andere afleidingen. 

Werk jij in het onderwijs of op andere wijze met kinderen en jongeren en deel je ons idee over het belang van de natuur voor kinderen en jongeren? Wildgroei organiseert verschillende maatwerk-trainingen en projecten, voor kinderen en jongeren tussen de 6 en 25 jaar. 

Tijdens zo’n programma gaan we periodiek de natuur in. Het doel: zorgen dat kinderen en jongeren met meer zelfvertrouwen en eigenwaarde weggaan dan dat ze kwamen, en hen te laten ervaren hoe het is om jezelf onder te dompelen in de natuur. Maar ook dat ze in een wereld die vaak lijkt te draaien om externe factoren, heel veel uit zichzelf kunnen halen. 

Wil je meer weten over Wildgroei-programma’s en de mogelijkheden? Vul het contactformulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op! Hieronder vind je voorbeelden van de maatwerktrajecten die we doen. 

Super ervaring! Het was een intense gelaagde dag waar je zo mooi in ontdekt hoe jouw kind eigenlijk jouw leermeester is. Melle is een topper die elke steun voor zijn passie en initiatief verdient.

Stephane, 52 jaar

We hebben een geweldige dag gehad en de kinderen praten er nog over. Onze band met elkaar is verstevigd, we hadden een aantal zaken om samen te doen en samen op te lossen.

Maarten, 48 jaar

Een mooie dag buiten op blote voeten, volledig in connectie met mijn zoon. Wij kwamen vol energie en tegelijk volledig tot rust thuis, met een mooie gezamenlijke ervaring rijker.

Dennis, 37 jaar

Melle laat aan de hand van je eigen zoon/dochter de liefde van je innerlijke kind weer voelen.

Ik heb samen met mijn dochter een dag vol verwondering, opwinding en geluk mogen ervaren.

Frédérique, 42 jaar

Maatwerk en projecten

maart 2024 -juli 2024

Basisschool voor speciaal onderwijs de Sterrenkijker, Uden

Vergroenen van het schoolplein

Het samen met de leerlingen vergroenen van het schoolplein. Dit gebruiken we als middel om het doel te bereiken: kinderen die meer in hun gevoel en lichaam komen en daardoor beter met zichzelf, de andere kinderen en de leerkrachten kunnen verbinden. Tevens zorgt de verbinding met de natuur en het buiten-zijn voor ontprikkeling en een gezondere balans waardoor ze binnen in de klaslokalen beter kunnen functioneren.


oktober 2023 -medio 2026

Samen Natuurlijk

Realiseren van een vaste plek in het buitengebied tussen Utrecht en Hilversum voor het creëren van nieuwe natuur en mentaal ondersteunen van de jongere generaties

In samenwerking met provincie Utrecht, Staatsbosbeheer, Utrecht Natuurlijk en diverse gemeenten. 

voorjaar 2023 + 2024

Erasmiaans Gymnasium Rotterdam

Jaarlijkse maatschappelijke stage van de tweede klas in de natuur van het Kralingse Bos. De leerlingen krijgen van tevoren een opdracht om op papier een Natuur Educatie Centrum te realiseren voor kinderen van 4 tot 8 jaar.  Deze opdracht voeren ze in een aantal weken op school uit in kleine groepjes van vijf leerlingen.

In het Kralingse Bos verzamelen ze vervolgens natuurlijke materialen waarmee ze het project gaan presenteren. Daarna wordt gezamenlijk afval verzameld in de natuur.

‘If we want children to flourish, to become truly empowered, then let us allow them to love the earth before we ask them to save it”

DAVID SOBEL