Skip to content Skip to footer

Over mij

Wildgroei is in 2020 opgericht door Melle Tukker. Melle is vader van Seb en Lou en woont samen met hen en zijn vrouw Charlot in Utrecht. In 2015 gooide hij het roer om, na jarenlang horeca-ondernemer te zijn geweest.

Hij liet zich omscholen en nam de tijd om uit te vinden wat hij echt wilde met zijn leven. Het antwoord was duidelijk. Hij wilde zich gaan bezighouden met het versterken van de band tussen ouder, kind en natuur. Rewilding, zoals de Engelsen dat zo mooi kunnen zeggen. 

De natuur is voor Melle een tweede thuis. Een plek om te verbinden met zichzelf en alles om hem heen, de plek waar hij zich meer dan waar dan ook onderdeel voelt van iets groters. Het buiten zijn geeft hem letterlijk ruimte, en een heleboel rust. 

De waarde van de natuur geeft hij mee aan zijn kinderen. Het is voor zijn gezin een onlosmakelijk onderdeel van hun leven en van onschatbare waarde.

Die waardevolle ervaringen wil Melle delen met zoveel mogelijk ouders en kinderen. Let’s explore!

kind vuur maken met firesteel
samen met je kinderen buitenspelen

Mijn missie

Het versterken van de band tussen kinderen, ouders en natuur. Dat is de missie van Wildgroei. Wij geloven dat de natuur een onmisbaar onderdeel is van de ontwikkeling en groei van mensen, en kinderen in het bijzonder. Het is de plek waar ze op zichzelf leren vertrouwen en waar ze hun eigen pad mogen kiezen – letterlijk en figuurlijk.

Wildgroei helpt de band tussen kinderen, ouders en natuur versterken door middel van verschillende trainingen én door het aanbieden van buitenspeelpakketten, die je vindt in de Wildgroei-webshop. 

Ons grote doel is om ooit een fysieke plek in de natuur te realiseren, waar ouders en kinderen terechtkunnen om even helemaal los te komen van hun dagelijkse bestaan en alle verplichtingen. Een plek om met elkaar te verbinden, uit te rusten, te spelen en even niets te moeten. Een plek om bewust te worden en om te groeien.

Op die plek zou ik niet alleen mensen, maar ook de natuur willen rewilden, bijvoorbeeld door landbouwgrond terug te geven aan de natuur. Zo kunnen mens en natuur samen groeien. Wildgroei voor ons allemaal!

Doe je mee?

Dit is wat anderen vinden

Wat ik fijn vond is dat Melle zo nu en dan ook voorbeelden gaf uit zijn eigen leven. Dat maakte de sessie zeer persoonlijk.

Ik kwam met een warm gevoel thuis en voelde mij lichter. Het heeft mij heel goed gedaan.

Vanessa, 49 jaar

Ik denk dat ik nog bewuster ben geworden dat de manier waarop ik overkom waarschijnlijk niet is zoals ik me voel.

Ik ga en kan Wildgroei en deze training zeker aanbevelen aan anderen!

Reinoud, 52 jaar

Wij hebben de training als mega prettig ervaren. Los van alle mooie prachtige activiteiten, een keer oprecht stil kunnen staan bij wat een ieder overkomt in het leven.

Rhoderique, 49 jaar

Mijn artikelen