Skip to content Skip to footer

Mijn dochter en ik hebben deelgenomen aan de eerste Wildgroei dag die Melle voor moeders en dochters organiseerde. Het was in één woord geweldig. Melle’s visie op het ouderschap is zo inspirerend. De dag laat je proeven aan hoe het ouderschap heel vroeger was – meer buiten, in contact met de natuur én onze eigen natuur, waar we ons nu vaak ver van verwijderd voelen. En dat voel je direct.

De kinderen krijgen meteen te horen dat ze de baas zijn en dat vinden ze natuurlijk geweldig. Ze zijn vrij, relaxed, ondernemend en ongedwongen en kunnen veel meer dan de ouders denken. Bij de ouders maakt zo’n dag ook flink wat los en daar reflecteert Melle heel rustig en begripvol op. Erg leerzaam en inspirerend! Gelukkig biedt Melle binnenkort pakketten aan om samen de natuur in te trekken, want dit smaakte naar meer.

Sjanine, 38 jaar

De dag vloog voorbij. Allemaal leuke oefeningen en activiteiten gedaan. Geen moment verveeld.

De begeleiding en verzorging door Melle was heel erg goed. We voelden ons op ons gemak. Aan het eind van de middag nog even een plons in het water gedaan. Een dag om niet meer zo snel te vergeten! We kregen zelfs nog een oorkonde en een fotocollage opgestuurd naderhand. Zo leuk en attent!

Ik ben mij bewust geworden dat ik best beschermend ben en dat ik dat wat mag loslaten. Verder mag ik duidelijker aangeven waar mijn grenzen liggen. Vaak geef ik mijn dochter teveel ruimte.
Melle, ga zo door. Ik hoop dat je trainingen steeds helemaal vol zitten. Je hebt een inspirerend levensverhaal en je missie is heel goed. Je bent een fijne vent. We hebben enorm van jou en de mooie dag genoten!

Rutger, 38 jaar

De reden om deze training te boeken was om samen met de 2 kinderen (13 en 15 jaar) stil te staan bij het verleden, alles een plek geven en doorbouwen aan een mooie toekomst.
Wij hebben de training als mega prettig ervaren. Los van alle mooie prachtige activiteiten, een keer oprecht stil kunnen staan bij wat een ieder overkomt in het leven. Met diep respect aan Melle die hiervoor een super prettige, veilige en inspirerende setting creëert.

De training zorgde voor bewustwording en groei in loslaten en het vooral bij de persoon (ouder en kind) zelf laten liggen om met gebeurtenissen te dealen. Uiteraard begeleid je als ouder maar mooi om te zien hoe krachtig een setting zoals deze kan bijdragen aan prachtige inzichten.

Melle is geen coach zoals er zovelen zijn met een hoop gepraat in de lucht. Melle vaart zijn eigen compas, deelt vanuit zijn eigen ervaringen, is in staat een zeer prettige setting te creeren. Het begint ook echt op het moment dat je in zijn Wildgroei-bus stapt tot je na 30 uur weer uitstapt.
Ik kan deze training en ervaring aan iedereen aanbevelen!

Rhoderique, 49 jaar

Het was nog leuker en beter dan wij hadden verwacht. Wij gingen er niet heen met een specifieke bedoeling om een teambuiling activiteit te beleven. We wilde gewoon een leuke ervaring samen hebben. Maar het bleek uit te draaien op een mooie verdieping van onze relatie onderling. Door de rust en de tijd die we onder leiding van Melle, namen met elkaar, was er veel meer aandacht voor elkaar.

We zijn gegroeid in de onderlinge samenhang en onderling begrip. We hebben meer gehoord van elkaars achtergrond, elkaars angsten en gewoonten. Ik denk dat ik nog bewuster ben geworden dat de manier waarop ik overkom waarschijnlijk niet is zoals ik me voel.

Ik ga en kan Wildgroei en deze training zeker aanbevelen aan anderen!

Reinoud, 52 jaar

Regelmatig liep ik vast in mijn gedachten en beet mij vast in mijn boosheid en het onrecht wat mij was aangedaan. Ik dacht dat ik het allemaal zelf kon. Maar het gewicht wat ik al jaren draag werd zwaarder en zwaarder.

Melle is een goede vriend van mijn partner. Ik had niet gedacht dat ik mij kwetsbaar zou durven opstellen voor iemand uit onze inner circle omdat ik erg gesteld ben op mijn privacy.
Maar wat was mijn sessie met Melle een heel fijne en warme ervaring voor mij. Tijdens een wandeling in de bossen van 2 uur deelde ik tot mijn verbazing mijn “ rugzak” met Melle die mij de ruimte gaf en aandachtig luisterde naar mijn verhaal. Al snel drong hij tot de kern van mijn pijn door. Voor ik het wist liet ik het toe, ik voelde mij veilig bij Melle.Hij reikte de juiste tools aan waarmee ik aan de slag ben gegaan.

Wat ik ook fijn vond is dat Melle zo nu en dan ook voorbeelden gaf uit zijn eigen leven. Dat maakte de sessie zeer persoonlijk.

Ik kwam met een warm gevoel thuis en voelde mij lichter. Het heeft mij heel goed gedaan.

Vanessa, 49 jaar

We hebben een geweldige dag gehad en de kinderen praten er nog over. Onze band met elkaar is verstevigd, we hadden een aantal zaken om samen te doen en samen op te lossen. Dat lijkt vanzelfsprekend maar we waren op elkaar aangewezen en dat was een heel fijn gevoel.

Ik vind dat je geweldig werk doet.

Maarten, 48 jaar
maak je eigen onderkomen in de natuur
samen met je kind hout hakken

Ik vond het een super leuke ervaring. Eerst even al je energie kwijt op een enorme tocht met de mountainbike in de Ardennen. De frisse lucht was heerlijk met pauzes op super mooie plekken. Toen we aankwamen op onze slaapplek moesten we het echt zelf regelen wat echt super leuk was en goed voor je creativiteit. Je kreeg wat tips en je kon beginnen.

Toen het onderkomen was opgezet deden we super leerzame activiteiten. Deze waren erg rustgevend en fijn om even aan niks te denken. Uiteindelijk was het toch heerlijk om wakker te worden in je zelfgemaakte onderkomen. Om te concluderen, dit avontuur is erg goed voor je creativiteit en heerlijk om even tot rust komen in de natuur.

Ik ben me bewust geworden dat ik in de natuur geen behoefte heb aan een telefoon. Ik heb me bijvoorbeeld de hele avond vermaakt door met een mes aan een stok te snijden. Dus dat ik in het dagelijkse leven best wat nodig heb om me te vermaken en op deze trip niet.

Evelijne, 14 jaar

Het was een mooi avontuur met mijn kinderen en vrienden, samen met elkaar 2 dagen in de natuur. Mijn kinderen hebben er van genoten en kijken er met veel plezier op terug.
Het heeft ons geïnspireerd om vaker met elkaar de natuur in te gaan om zo onze onderlinge band te verstevigen. Ik kan het iedereen aanbevelen om deze training te volgen!

Klaas Jeroen, 47 jaar

Een hele fijne en vooral waardevolle ervaring. Ongedwongen, verfrissend en zonder oordeel. Voor mij een extra wake-up call, gericht op de waarde van authenticiteit en validatie daarvan. Primair door mezelf. Weten en leven om te durven zijn wie je bent in tegenstelling tot deels leven naar de mening van anderen, uit loyaliteit of wat dan ook, en dus onbewust poppenkast spelen. Er simpelweg mogen zijn …. Het klinkt simpel en vanzelfsprekend en toch kan je ‘t jezelf jaren anders voorspiegelen en je keuzes rechtvaardigen, geblindeerd door ‘t verleden. Fijn dat je mij al zag…lang voordat ik ‘t zag. Dank je wel Melle!

Maikel, 52 jaar

Mijn jongste zoon Cas is 9 en heeft een bloedhekel aan wandelen. Toch vindt hij buiten zijn, hutten bouwen, vuur maken en avonturen beleven heerlijk. Hij kan ook vastgeklonken zijn aan zijn iPad en dat is dat soms best handig als je thuis aan het werk bent en even niet de tijd hebt voor je kinderen.

Na een jaar thuiswerken merk ik dat het er niet leuker op wordt en dat bewegen en naar buiten gaan letterlijk van levensbelang is. Voor onszelf en voor onze kinderen. Daarom werd ik wild enthousiast van het idee om vaders met kinderen weer te laten voelen hoe het is om in de natuur te zijn.

Dat is wat ik vind bij Wildgroei. Ik heb het geluk om nu een paar keer dit samen met Cas te mogen doen en het is steeds weer een succes. We lachen samen, we laten ons niet leiden door de klok, we ontmoeten andere vaders en kinderen die dezelfde nieuwsgierigheid hebben en we zijn aan het eind van de dag lekker moe en voelen ons echt met elkaar verbonden.

Wildgroei en rewilding is voor ons een moment van samen groeien en leren. Het is een dag waarop we echte aandacht voor elkaar hebben, voor de andere vaders en kinderen en voor de natuur. Melle weet dit zonder zichtbare regie bereiken. Thanks mate.

Alex, 49 jaar