Skip to content Skip to footer

Frédérique, 44 jaar

Melle laat je aan de hand van je eigen zoon/dochter de liefde van je innerlijke kind voor het leven weer voelen. Ik heb samen met mijn dochter een dag vol verwondering, opwinding en geluk mogen ervaren. Wat ben je toch ongelofelijk goed in wat je doet! Dank lieve Melle!


Chris, 53 jaar

Afgelopen weekend met mijn zoontje naar een Ouder & Kind weekend geweest op de Veluwe. Een weekend lang geen schermen, in de natuur, smalle dingen doen, survival skills leren en slapen in je eigen gebouwde shelter. Een top weekend! Mijn zoontje heeft het er al dagen over. Top geregeld Melle!  

Edward, 42 jaar

Het was een fijne dag, samen in verbinding en genieten van het moment. En dat in alle rust en onder begeleiding van Melle.


Jan Carlo Chacon Ochoa, 38 jaar

Top dag gehad!! Leuke opdrachten en een goede manier om een band op te bouwen met je kind!


Nienke, 42 jaar

Wow, wow, wow! Echt zo’n aanrader om een dag of paar dagen met Melle op pad te gaan. Heel inspirerend en zo fijn om even helemaal zonder afleiding samen te zijn met je kind. De dag die wij gedaan hebben, was supergoed geregeld op een hele fijne plek. Oh ja…. en het was ook allemaal perfect verzorgd met koffie/thee, fruit en een heerlijke lunch. Echt een dikke aanrader.


Bart, 33 jaar
 
Samen met mijn zoontje, zwager en neefje de training gevolgd. Was super leuk om samen te doen. Melle had een heerlijke lunch meegenomen en we kijken allemaal met veel plezier terug op de dag samen.

Stephane, 52 jaar

Super ervaring! Het was een intense gelaagde dag waar je zo mooi in ontdekt hoe jouw kind eigenlijk jouw leermeester is. Melle is een topper die elke steun voor zijn passie en initiatief verdient.


Lennart, 44 jaar

Twee maanden geleden samen met mijn dochter een dag in de natuur doorgebracht onder leiding van Melle. Melle zet op ongedwongen, uitnodigende en speelse wijze een programma neer voor vader en kind. Geen telefoon of andere afleiding, maar echte aandacht voor (het leren van) elkaar. Aanrader!Bart, 41 jaar

Samen met mijn stiefzoon van 10 heb ik vorig weekend deelgenomen aan de training 7-10 jaar. En wat zijn we blij dat we deze dag samen mee hebben gemaakt!
Het eerste dat opviel is de locatie. Een zeer fijne, natuurlijke en relaxte omgeving waarin focus en verbinding maken makkelijk is. Hierop zijn we van start gegaan waarbij de kinderen de ruimte kregen de inhoud van het programma te bepalen. Hierdoor bepalen zij zelf welke weg dat ze met jou willen bewandelen en op welk vlak dat ze willen samenwerken.
De activiteiten zelf zorgen ervoor dat er samenwerking benodigd is tussen kind en ouder. Dit i.c.m. de omgeving en de focus die gestimuleerd wordt zorgt voor een optimale verbinding tussen beiden en de natuur waarin deze plaatsvinden. Tevens werken de kinderen en volwassenen op een leuke wijze aan andere vaardigheden en inzichten op vele vlakken (denk aan fijne motoriek, communicatie, doel voor ogen houden, ergens naartoe werken op rustige wijze, respect voor de natuur, enz.).
Dit alles heeft gezorgd voor een onvergetelijke dag voor zowel mijn zoon als mezelf waarbij onze band en onze liefde voor hetgeen de natuur te bieden heeft verder versterkt is.


Dennis, 39 jaar

Een mooie dag buiten op blote voeten, volledig in connectie met mijn zoon. Het ongedwongen programma en de begeleiding van Melle klopt helemaal. Wij kwamen vol energie en tegelijk volledig tot rust thuis, met een mooie gezamenlijke ervaring rijker.

lopen op blote voeten in de natuur


Stephan, 37 jaar

Mijn zoontje en ik hebben een heerlijke dag in de natuur beleefd onder de bezielde leiding van Melle!
Van vuur maken met een stukje touw tot en met het touw trekken op blote voeten, het waren allemaal leuke en leerzame activiteiten.

Alles was goed verzorgd!

De favorieten van mijn zoontje waren het lopen over de slackline en het maken van de pijl en boog.

Het was heerlijke dag van ons samen!


Martin, 43 jaar

Afgelopen zondag mocht ik een dag gewoon weer zijn met mijn oudste zoon Flynn bij de ouder-kind training van Wildgroei op natuurterrein De Middengaarde in Nieuwegein. 
Het was een onvergetelijke ervaring waar ik weer in verbinding kwam met mijn oudste kind, en ook met het nog oudere kind in mijzelf.

Met dank aan Melle voor zijn oprechte en warme begeleiding, en Pam voor dit mooie cadeau.

De dag inspireerde mij tot het volgende gedicht.

Wederzien.

Op zoek naar de schat vond ik jou weer terug
We spelen te weinig en leven ons leven te vlug

Vandaag mochten we weer samen zijn
Vandaag voelden we ons weer klein

Toen we nog verlangden naar het speelkwartier
Toen was rennen en vallen nog gewoon plezier

Als kind weten we heel goed wat echt belangrijk is
Als volwassene blijven we vaak staan in de nis

Uitgehold door het leven waar alles vast staat
Waar rennen en vallen niet meer bestaat

Vandaag vond ik jou eindelijk weer terug
Je kwam naar me toe en gaf me een hugMartijn, 39 jaar

Mooie dag gehad met mijn zoontje Hidde onder leiding van Melle. Melle heeft een inspirerend verhaal – echt het roer om – en de dag wakkerde bij mij de wens om met gezin meer in de natuur te zijn en dat gewoon te beleven zonder afleiding verder aan. Heel leuk om samen met je kind te werken, hem te observeren en met z’n fantasie mee te gaan. Heel mooi hoe verantwoordelijk een jochie van 6 kan worden als hij de dingen zelf mag bepalen.


Max Phil, 43 jaar

Geweldige dag. Echt iets wat ik iedereen zou aanraden om je band met je kind steviger te maken en/of nog waardevoller.


Guido, 50 jaar

Vorig jaar met onze 2 zonen 48 uur offline geweest. Wat een mooie fijn verhelderende ervaring was dat. Dit wilde ik nog een keer ervaren, maar dan met het hele gezin, met moeder. Zelf een onderkomen maken, verbinden, vuur maken. Fantastisch! 🙏 


Maurice, 41 jaar

Wildgroei training (4-6 jaar)met mijn zoon gedaan. Super leuke dag gehad!
Op een leuke manier allerlei opdrachten uitgevoerd, inclusief goed verzorgde lunch. Wanneer mijn jongste zoon oud genoeg is komen we graag weer langs.


Moon, 35 jaar

Prachtige ervaring om in contact te komen met jezelf en daarmee met je kind. Gebruik maken van de elementen die er altijd zijn in de natuur en daarmee spelen. Zo waardevol! Een moment om stil te staan, je kind en jezelf écht te zien en samen te groeien. En dat op een hele laagdrempelige, vriendelijke en toegankelijke manier. Zonder oordeel geheel begeleid door Melle. Aanrader!

hoe maakt je kind een eigen tent in de natuur

Helmer, 33 jaar

Samen met mijn dochter de training voor 4-6 jaar gedaan. Heerlijk om even off the grid, samen in de ‘natuur’ bezig te zijn: pijl en boog maken, vuur maken, etc. Melle neemt je mee in zijn ervaringen en zet ‘spelen’ weer op de kaart (juist voor de ouder). Een positieve ervaring en goed voor de band met je kind.


Sjanine, 38 jaar

Mijn dochter en ik hebben deelgenomen aan de eerste Wildgroei dag die Melle voor moeders en dochters organiseerde. Het was in één woord geweldig. Melle’s visie op het ouderschap is zo inspirerend. De dag laat je proeven aan hoe het ouderschap heel vroeger was – meer buiten, in contact met de natuur én onze eigen natuur, waar we ons nu vaak ver van verwijderd voelen. En dat voel je direct.

De kinderen krijgen meteen te horen dat ze de baas zijn en dat vinden ze natuurlijk geweldig. Ze zijn vrij, relaxed, ondernemend en ongedwongen en kunnen veel meer dan de ouders denken. Bij de ouders maakt zo’n dag ook flink wat los en daar reflecteert Melle heel rustig en begripvol op. Erg leerzaam en inspirerend! Gelukkig biedt Melle binnenkort pakketten aan om samen de natuur in te trekken, want dit smaakte naar meer

Evelijne, 14 jaar

Ik vond het een super leuke ervaring. Eerst even al je energie kwijt op een enorme tocht met de mountainbike in de Ardennen. De frisse lucht was heerlijk met pauzes op super mooie plekken. Toen we aankwamen op onze slaapplek moesten we het echt zelf regelen wat echt super leuk was en goed voor je creativiteit. Je kreeg wat tips en je kon beginnen.

Toen het onderkomen was opgezet deden we super leerzame activiteiten. Deze waren erg rustgevend en fijn om even aan niks te denken. Uiteindelijk was het toch heerlijk om wakker te worden in je zelfgemaakte onderkomen. Om te concluderen, dit avontuur is erg goed voor je creativiteit en heerlijk om even tot rust komen in de natuur.

Ik ben me bewust geworden dat ik in de natuur geen behoefte heb aan een telefoon. Ik heb me bijvoorbeeld de hele avond vermaakt door met een mes aan een stok te snijden. Dus dat ik in het dagelijkse leven best wat nodig heb om me te vermaken en op deze trip niet.

Rutger, 38 jaar

De dag vloog voorbij. Allemaal leuke oefeningen en activiteiten gedaan. Geen moment verveeld.

De begeleiding en verzorging door Melle was heel erg goed. We voelden ons op ons gemak. Aan het eind van de middag nog even een plons in het water gedaan. Een dag om niet meer zo snel te vergeten! We kregen zelfs nog een oorkonde en een fotocollage opgestuurd naderhand. Zo leuk en attent!

Ik ben mij bewust geworden dat ik best beschermend ben en dat ik dat wat mag loslaten. Verder mag ik duidelijker aangeven waar mijn grenzen liggen. Vaak geef ik mijn dochter teveel ruimte.
Melle, ga zo door. Ik hoop dat je trainingen steeds helemaal vol zitten. Je hebt een inspirerend levensverhaal en je missie is heel goed. Je bent een fijne vent. We hebben enorm van jou en de mooie dag genoten!

Rhoderique, 51 jaar

De reden om deze training te boeken was om samen met de 2 kinderen (13 en 15 jaar) stil te staan bij het verleden, alles een plek geven en doorbouwen aan een mooie toekomst.
Wij hebben de training als mega prettig ervaren. Los van alle mooie prachtige activiteiten, een keer oprecht stil kunnen staan bij wat een ieder overkomt in het leven. Met diep respect aan Melle die hiervoor een super prettige, veilige en inspirerende setting creëert.

De training zorgde voor bewustwording en groei in loslaten en het vooral bij de persoon (ouder en kind) zelf laten liggen om met gebeurtenissen te dealen. Uiteraard begeleid je als ouder maar mooi om te zien hoe krachtig een setting zoals deze kan bijdragen aan prachtige inzichten.

Melle is geen coach zoals er zovelen zijn met een hoop gepraat in de lucht. Melle vaart zijn eigen compas, deelt vanuit zijn eigen ervaringen, is in staat een zeer prettige setting te creeren. Het begint ook echt op het moment dat je in zijn Wildgroei-bus stapt tot je na 30 uur weer uitstapt.
Ik kan deze training en ervaring aan iedereen aanbevelen!

Reinoud, 54 jaar

Het was nog leuker en beter dan wij hadden verwacht. Wij gingen er niet heen met een specifieke bedoeling om een teambuiling activiteit te beleven. We wilde gewoon een leuke ervaring samen hebben. Maar het bleek uit te draaien op een mooie verdieping van onze relatie onderling. Door de rust en de tijd die we onder leiding van Melle, namen met elkaar, was er veel meer aandacht voor elkaar.

We zijn gegroeid in de onderlinge samenhang en onderling begrip. We hebben meer gehoord van elkaars achtergrond, elkaars angsten en gewoonten. Ik denk dat ik nog bewuster ben geworden dat de manier waarop ik overkom waarschijnlijk niet is zoals ik me voel.

Ik ga en kan Wildgroei en deze training zeker aanbevelen aan anderen!

Maarten, 48 jaar

We hebben een geweldige dag gehad en de kinderen praten er nog over. Onze band met elkaar is verstevigd, we hadden een aantal zaken om samen te doen en samen op te lossen. Dat lijkt vanzelfsprekend maar we waren op elkaar aangewezen en dat was een heel fijn gevoel.

Ik vind dat je geweldig werk doet.

maak je eigen onderkomen in de natuur
samen met je kind hout hakken


Klaas Jeroen, 47 jaar

Het was een mooi avontuur met mijn kinderen en vrienden, samen met elkaar 2 dagen in de natuur. Mijn kinderen hebben er van genoten en kijken er met veel plezier op terug.
Het heeft ons geïnspireerd om vaker met elkaar de natuur in te gaan om zo onze onderlinge band te verstevigen. Ik kan het iedereen aanbevelen om deze training te volgen!

 

Alex, 50 jaar

Mijn jongste zoon Cas is 9 en heeft een bloedhekel aan wandelen. Toch vindt hij buiten zijn, hutten bouwen, vuur maken en avonturen beleven heerlijk. Hij kan ook vastgeklonken zijn aan zijn iPad en dat is dat soms best handig als je thuis aan het werk bent en even niet de tijd hebt voor je kinderen.

Na een jaar thuiswerken merk ik dat het er niet leuker op wordt en dat bewegen en naar buiten gaan letterlijk van levensbelang is. Voor onszelf en voor onze kinderen. Daarom werd ik wild enthousiast van het idee om vaders met kinderen weer te laten voelen hoe het is om in de natuur te zijn.

Dat is wat ik vind bij Wildgroei. Ik heb het geluk om nu een paar keer dit samen met Cas te mogen doen en het is steeds weer een succes. We lachen samen, we laten ons niet leiden door de klok, we ontmoeten andere vaders en kinderen die dezelfde nieuwsgierigheid hebben en we zijn aan het eind van de dag lekker moe en voelen ons echt met elkaar verbonden.

Wildgroei en rewilding is voor ons een moment van samen groeien en leren. Het is een dag waarop we echte aandacht voor elkaar hebben, voor de andere vaders en kinderen en voor de natuur. Melle weet dit zonder zichtbare regie bereiken. Thanks mate.‘If we want children to flourish, to become truly empowered, then let us allow them to love the earth before we ask them to save it’