Skip to content Skip to footer

Prijs: € 325 per persoon.
Locatie: Hoenderloo, de Veluwe.

Samen met leeftijdgenoten het bos in om survival vaardigheden te leren, in rust en met focus te ontdekken wie je bent en waar je heen wilt.

Tijdens de Natuurlijk op Pad-training van Where Wild Things Are en Wildgroei ga je met een kleine groep jongeren drie dagen het bos in. Zonder telefoon, en zoveel mogelijk op blote voeten zodat je extra goed kunt aarden en ontprikkelen. De vogels op de achtergrond doen de rest.

We leren je in deze training vaardigheden zoals vuur maken, kaart- en kompaslezen en touw maken van brandnetels. Daarnaast doe je samen met de rest van de groep fysieke en mentale oefeningen die helpen om je zintuigen te openen. Je leert weer contact te maken met je diepere zelf: een enorme bron van informatie. Er is ook volop tijd voor rust, zodat je de ruimte hebt om te reflecteren op je leven en kunt voelen waar je naartoe wilt.

Die vaardigheden zijn natuurlijk leuk, en komen vast ooit van pas, maar ze dienen vooral een groter doel. Zo heeft het goed leren maken van vuur bijvoorbeeld veel raakvlakken met het vormgeven van je eigen vuur: dat waar jij van ‘aan’ gaat. En laat het werken met een kompas en kaart het belang zien van bepalen waar je bent en waar je naartoe wilt.

Na een Natuurlijk op Pad-training ben helemaal opgeladen en ontprikkeld, ben je in staat om met andere ogen naar je eigen leven te kijken en heb je een beter beeld van wie je bent en waar je naartoe wilt.

Deze training vindt plaats onder de deskundige leiding van Melle Tukker en Alexander Nieuwenhuis.

Alexander is wildernisgids en schrijver en neemt sinds 2019 mensen mee het bos in met Where Wild Things Are. Zijn debuutroman Winterthur kwam in 2022 uit bij uitgeverij van Oorschot. Tijdens het schrijven vindt hij prachtige verhalen die hij in de trainingen vertelt en tijdens het geven van trainingen ontstaan weer nieuwe verhalen die in zijn boeken terecht komen. 

Melle ondersteunt sinds 2020 op systemische en sjamanistische wijze persoonlijke ontwikkeling van mensen in de natuur. Hij ziet de mens als onderdeel van de natuur en gebruikt de natuur op spelende wijze als spiegel voor bewustwording en rust.

Duur en locatie

  • Dag 1 17.00 tot dag 3  14.00 uur

  • Hoendeloo, de Veluwe

Inbegrepen

  • Alle maaltijden, drankjes en snacks

  • 3 overnachtingen
  • Materialen
  • BTW

Te boeken extra's

  • nvt

Boek jouw training vandaag

Tijdens deze Wildgroei-training wordt je op spelenderwijze bewust van wie je bent en wat je wilt. Met alle opgedane kennis en informatie ben je klaar om de door jouw gewenste toekomst te creëren. 

Super ervaring! Het was een intense gelaagde dag waar je zo mooi in ontdekt hoe jouw kind eigenlijk jouw leermeester is. Melle is een topper die elke steun voor zijn passie en initiatief verdient.

Stephane, 52 jaar

We hebben een geweldige dag gehad en de kinderen praten er nog over. Onze band met elkaar is verstevigd, we hadden een aantal zaken om samen te doen en samen op te lossen.

Maarten, 48 jaar

Een mooie dag buiten op blote voeten, volledig in connectie met mijn zoon. Wij kwamen vol energie en tegelijk volledig tot rust thuis, met een mooie gezamenlijke ervaring rijker.

Dennis, 37 jaar

Melle laat aan de hand van je eigen zoon/dochter de liefde van je innerlijke kind weer voelen.

Ik heb samen met mijn dochter een dag vol verwondering, opwinding en geluk mogen ervaren.

Frédérique, 42 jaar

Meer trainingen

De trainingen zijn voor zowel ouder als kind een onvergetelijke ervaring. Kijk hieronder voor meer informatie over de Wildgroei-trainingen!

Leave a comment